Ladies Tour of Norway

For første gang avsluttes en etappe i LToN med en riktig fjellavslutning. 10 km fra Noresund til Norefjell Ski & Spa er en av de tøffeste asfalterte bakkene i hele Sør-Norge. Bakken har partier med over 17 prosents stigning, og dette er noe helt nytt for Norges eneste WorldTour-ritt på sykkel. Mye tyder på at sammendraget blir avgjort i denne stigningen.
Hele den tredje etappen har 2.746 meters klatring, men det aller meste kommer altså på de siste 10 kilometerne.
LToN begir seg også inn på jomfruelig terreng for rittets del. Fra starten i Drammen følger man Fv 283 vestover til Hokksund. Videre nordover på vestsiden av elva via Skotselv til Åmot, hvor man fortsetter nordover og gjør en runde før man passerer gjennom hoppmekkaet Vikersund og følger Fv 284 sydover tilbake til Åmot med Blåfarveværket og Koboltgruvene.
Her tar man nå av på Fv 287 og sykler nordvest gjennom Ole Einar Bjørndalens Simostranda og videre gjennom Prestfoss til Eidal. Her gjør man en nordlig sving og kommer til tettstedet Krøderen.
Videre langs sjøen med det samme navnet til Noresund der man starter den siste, brutale stigningen til målet ved Norefjell Ski & Spa, et av Skandinavias største fjellhoteller.
Målet ligger på nesten 800 meters høyde.
”Dronning-etappen” som helt klart er den som kommer til å skille mest i årets ritt.
Spenningen er stor hos lagene som sjelden møter slike avslutninger i damenes WorldTour.